El secretari d'Organització d'ERC, Josep Carrapiço, ha renunciat al càrrec per "motius personals", segons va informar el partit. Carrapiço, que ocupava la secretaria d'Organització des d'octubre del 2011, va comunicar la seva decisió a la direcció d'ERC després de la campanya de les darreres eleccions europees. Així, la Permanent Nacional va acordar, dilluns passat, fer efectiva la decisió. La direcció del partit agraeix la dedicació de Carrapiço a la tasca que ha desenvolupat fins ara. El desembre de l'any passat, Josep Carrapiço havia reprès les funcions com a secretari d'Organització d'ERC nou mesos després d'haver presentat la dimissió per ser citat a declarar en relació amb l'operació "Manga".

Carrapiço ja va decidir deixar el càrrec al febrer de 2013 per no perjudicar la imatge del partit. La direcció d'ERC no li va acceptar la dimissió però sí el va mantenir suspès del seu càrrec. A principis de desembre va reprendre les funcions en no figurar en cap de les vuit peces en què un jutjat de Lugo va dividir el cas. D'aquesta manera es va considerar que ja no es donaven les circumstàncies que, en el seu moment, van aconsellar la suspensió del seu càrrec. L'aixecament del secret del sumari i les revelacions de les investigacions judicials han coincidit ara amb l'anunci de Carrapiço, que plega de forma definitiva.

Els investigadors judicials de Cas Manga es van centrar en saber perquè Carrapiço pressumptament hauria encobert delictes de la regidora d'ERC a Arbúcies i secretària d'Organització a la Selva, Carme Córdoba. Segons la investigació, la dona hauria comès diversos delictes, com evitar cobrar multes mentre treballava a l'empresa que s'havia adjudicat la recaptació de tributs del Consell Comarcal de la Selva -GRS Arc Local- i com hauria influït perquè en comptes de despatxar-la la promocionessin laboralment.

La jutgessa instructora va exposar que el secretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço, coneixia que l'exregidora d'Hisenda a Arbúcies, Carme Córdoba (ERC), que també treballava per a l'empresa GRS Arc Local, estava "robant al Consell Comarcal de la Selva". Segons la magistrada, l'administrador de GRS, Alexandre Ros -en presó provisional- hauria descobert que Córdoba "falsejava dades, retocava expedients i cancel·lava deutes per impostos (IBIS, multes) del Consell Comarcal de la Selva" aprofitant que era treballadora de l'empresa. Segons la investigació, Córdoba havia modificat sis rebuts per cancel·lar impostos i multes de l'empresa del seu marit, d'ella mateixa i a dos regidors amics seus. Segons els atestats, Carrapiço "admet que amb les proves que li aporten, ella està robant al Consell Comarcal de la Selva. Però avisa que només acceptaria un acomiadament de Carmen Córdoba si abans li aconsegueixin una nova plaça en un altre lloc i la deixen marxar sense màcula".

La magistrada creu que Carrapiço va avisar Córdoba "que l'havien descobert i li va proporcionar els diners perquè pagués els imports dels expedients que va modificar". Poc temps després, la regidora va ascendir dins l'empresa.