L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau (CiU), va denunciar penalment el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet (CiU), pel desviament suposadament irregular de 92.000 euros i el va destituir del seu càrrec, segons va explicar en una roda de premsa convocada d'urgència.

Dalmau va explicar que dimarts passat es va obrir una investigació reservada per aclarir el desviament de fons des de l'empresa municipal EPEL Ingesol i, l'endemà, el propi Llobet va reconèixer els fets davant l'alcaldessa, el secretari, el tresorer i el nou gerent d'aquesta empresa.

El cas està denunciat penalment davant els jutjats de Reus i tot apunta a que Llobet va aprofitar que a Ingesol no hi havia gerent per desviar aquests fons a dos comptes bancaris del municipi, i que la quantitat malversada podria ascendir a més diners, segons el propi exregidor.

Pel que sembla, l'exresponsable d'Hisenda va simular pagaments a proveïdors per desviar els fons, una situació que es va descobrir quan l'empresa va comptar amb un nou gerent, que va ser qui va alertar l'alcaldessa. Dalmau va demanar a Llovet que dimiteixi i que torni els diners, però, fins ara, no ha fet ni una cosa ni una altra.

Unió Democràtica de Cataluña (UDC), de la seva banda, partit al qual pertany el regidor, va anunciar que li exigeixen la devolució de l'acta, que es doni baixa del partit i, en cas que no torni els diners, la formació democratacristiana també es presentarà com a acusació particular. UDC també va anunciar que si Llovet no s'ha donat de baixa dilluns proposarà al comitè de govern que li obri un expedient.