L'activista i exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha assegurat a Catalunya Ràdio que està "disposada" a ser al capdavant de la llista de Guanyem Barcelona si es presenta a les eleccions municipals. "Estic disposada a ser candidata sempre i quan hi hagi un projecte col·lectiu on molta gent s'hi impliqui i es correponsabilitzi". Colau ha reconegut que se li ha demanat de fet que "doni la cara" i encapçali la possible llista de l'encara plataforma ciutadana perquè té un perfil "conegut" i el seu nom és "més o menys de consens". L'activista del dret a l'habitatge ha advertit que no farà "una candidatura de l'Ada Colau, perquè no és la solució al que ens està passant".

Colau ho ha dit en declaracions al programa 'El Divan', que s'emetrà íntegrament el dissabte 19 de juliol. "Si pot ser útil perquè tiri endavant, estic disposada a ser candidata sempre i quan hi hagi un projecte col·lectiu on molta gent si impliqui i se'n corresponsabilitzi". Colau creu que fer una candidatura només al voltant de la seva figura no seria "la solució al que ens està passant".

L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha reconegut que se li ha demanat que encapçali la candidatura ja que és "una persona coneguda, una figura més o menys de consens" i, per tant, ha afirmat que "si això pot ser útil perquè això tiri endavant, jo estic disposada a donar la cara".

Guanyem Barcelona de moment és només una plataforma ciutadana que decidirà al setembre, en funció de si té prou suport, presentar-se a les eleccions municipals del maig, segons van anunciar els impulsors en roda de premsa.