Un total de 5.170 militants del PSC, és a dir un 25,02% del cens -20.078 persones-, han votat a la consulta a la militància per escollir el primer secretari dels socialistes catalans i el secretari general del PSOE en primàries. Segons el PSC, aquesta era la dada de participació a dos quarts de 2 del migdia. La militància de PSC i JSC pot votar fins les 8 del vespre. A Catalunya, hi ha una única candidatura per dirigir el partit d'ara endavant, la de Miquel Iceta, que ha votat a l'agrupació de Sant Martí de Barcelona a primera hora. Per a ocupar el lideratge a la seu de Ferraz es postulen entre tres candidats: Eduardo Madina, Pedro Sánchez i Jose Antonio Pérez Tapias.

Els 20.078 militants del PSC, i els 580 de la JSC, poden votar fins a les 8 del vespre a qualsevol punt perquè, segons el partit, una base de dades on-line permet accedir-hi des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa.

S'han imprès més de 21.000 paperetes blanques per a la candidatura a primer secretari del PSC i 21.000 més de color salmó per cada candidat a la secretaria general del PSOE. També hi ha 8.000 paperetes en blanc.