El sindicat SAP-UGT, majoritari en els Mossos d'Esquadra, ha demanat avui reobrir el debat sobre l'ús d'armes no letals, després que divendres un home amenacés durant una hora una patrulla amb una destral i que finalment fos reduït després de destrossar el cotxe de la policia amb aquesta arma.

El sindicat, segons va dir el seu portaveu, Valentín Anadon, formalitzarà dilluns que ve davant la conselleria d'Interior una petició perquè es reobri el debat sobre l'ús d'armes no letals, especialment de les pistoles elèctriques.

SAPT-UGT vol evitar situacions com la viscuda a la població de Castellnou de Bages on un home armat amb una destral, segons aquest sindicat, va posar en perill la vida dels agents que van tractar de reduir-lo.

Un home d'uns 40 anys va barrejar la seva medicació amb alcohol, cosa que li va causar un brot d'agressivitat i es va enfrontar armat amb una destral a una patrulla dels Mossos que tractava de reduir-lo, segons van informar fonts pròximes al cas.

L'incident va durar aproximadament una hora durant la qual l'home va destrossar amb la destral un cotxe dels Mossos d'Esquadra i en algun moment va poder ferir els agents que tractaven de reduir-lo.