L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va reunir ahir amb representants dels veïns del barri de La Barceloneta arran de les protestes veïnals motivades per la proliferació d'apartaments turístics il·legals a la zona. Segons van informar fonts veïnals, l'alcalde va convocar aquesta trobada en vigílies d'una nova manifestació dels veïns de la Barceloneta prevista per avui i pocs dies abans de la marxa que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha organitzat per a dissabte que ve, amb una crida a estendre la protesta a tots els barris de la ciutat. Els veïns es van reunir divendres passat amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, però la trobada va concloure sense acord malgrat que el consistori es va comprometre a pentinar el barri amb inspeccions sistemàtiques a la recerca de lloguers turístics il·legals.

Les mesures

Tres equips d'inspecció, integrats per tècnics municipals i agents de la guàrdia urbana, van iniciar dilluns els controls en edificis de la Barceloneta escollits a l'atzar, però els veïns van considerar insuficient aquesta mesura i, a més, van reclamar una reunió amb el mateix alcalde. Els habitants de la Barceloneta, que van iniciar fa poc més d'una setmana mobilitzacions periòdiques arran de les molèsties constants que asseguren suportar per la pressió turística a la zona, creuen que l'única solució passa pel tancament immediat dels apartaments turístics. La FAVB ha culpat de la situació al model turístic "depredador" encoratjat per l'Ajuntament de Barcelona i les elits econòmiques i ha fet extensiu el conflicte de la Barceloneta a altres barris de la ciutat.

Paral·lelament, PSC i PP van criticar la passivitat de l'equip de govern municipal davant la proliferació dels apartaments turístics i l'incivisme derivat de l'anomenat "turisme de borratxera" i ja han anunciat que donaran suport a un ple extraordinari sobre el conflicte de la Barceloneta.