La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament votarà avui per unanimitat que comparegui l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, després de confessar que ha tingut comptes a l'estranger sense regularitzar. La votació arribar l'endemà que el coordinador general de CDC, Josep Rull, assegurés que CiU votarà a favor de la compareixença.

ERC ha assegurat que Pujol ha de comparèixer com a molt tard aquest divendres i, si no ho fa, demanarà crear una comissió d'investigació sobre el frau, en la qual a més d'aquest cas podrien incloure-se'n d'altres de relacionats amb la corrupció. Alícia Sánchez Camacho (PP) reivindica una comissió d'investigació. ICV, per la seva banda, vol que el Govern es querelli contra Jordi Pujol.

Oficialment, després de la votació d'aquest dimarts el Parlament sol·licitarà a Pujol la seva compareixença, i serà aleshores quan rebi una comunicació oficial sobre aquesta qüestió de la cambra catalana. CDC va instar Pujol a comparèixer al Parlament: l'hi va demanar el 19 d'agost el coordinador de règim intern i comunicació del partit, Francesc Xavier Sánchez, que es va reunir amb l'expresident el 19 d'agost a Queralbs.