Aquest dimarts, l'agenda política i jurídica del dia gira entorn a la figura de l'expresident Jordi Pujol, amb la presentació formal d'una petició de compareixença al Parlament i les explicacions del ministre Montoro al Congrés.

Minut a minut de la jornada:

09.30 h (Barcelona) - La comissió d'afers institucionals del Parlament debat la sol·licitud de compareixença de Jordi Pujol.

9.45 h (Barcelona) - Els partits exposen les seves posicions sobre el cas fiscal i en relació a la petició de compareixença de l'expresident.

10.00 h (Madrid) - El ministre Cristóbal Montoro ja compareix a la comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats per parlar del cas Pujol en concret i del frau fiscal en general a petició del Partit Popular

10.15 h (Madrid) - Montoro diu que el cas Pujol és un dels més greus en termes qualitatius i que s'arribarà fins al final. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, ha garantit al Congrés que, encara que l'expresident hagi demanat perdó, no es passarà pàgina ("no habrá borrón y cuenta nueva").

10.20 h (Madrid) - Montoro explica les mesures que el seu departament ha pres per combatre el frau fiscal.

10.25 h (Barcelona) -El Parlament ha aprovat per unanimitat la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol perquè expliqui els seus comptes amagats a l'estranger durant més de trenta anys, tot i que encara no s'ha concretat el dia exacte de la seva compareixença. La voluntat dels partits és que comapregui aquesta mateixa setmana.

10.40 h (Madrid) Montoro: "No podem descartar un o varis delictes de Pujol".

10.48 h (Madrid) Montoro: "El senyor Pujol reacciona quan s'ha vist acorralat per l'Agència Tributària i els serveis policials. Intenta justificar amb una carta més de 30 anys de frau continuat, de clandestinitat fiscal"

10.50 h (Madrid) Montoro: "Pujol cultivava una imatge d'austeritat i honestedat però tenia un comportament ètic reprobable"

11.00 h (Madrid) Montoro: "Pujol no va presentar cap declaració tributària especial" (no es va acollir en cap amnistia fiscal).

11.00 h (Barcelona) - ICV, Guanyem Barcelona, Podem i entitats veïnal presenten conjuntament una querella contra Pujol i la seva família.

11.09 h (Barcelona) - Segona reunió del Govern després de les vacances enmig de la polèmica pel cas Pujol

11.55 h (Barcelona) - Iceta diu que el PSC no se sumarà a cap querella contra Pujol perquè els partits s'han de quedar en pla polític

13.14 h (Barcelona) - CiU demana a Montoro que no aprofiti el cas Pujol per relacionar-lo amb l'aspiració dels catalans

14.17 h (Barcelona) - ICV, Guanyem Barcelona, i Podem es proposen arribar ''fins al final ''per ''sanejament democràtic'' en el cas Pujol

14.28 h (Barcelona) - La Mesa admet a tràmit les proposicions d'ICV-EUiA, PPC i C's per preveure la revocació dels drets dels expresidents