La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha proposat aquest divendres a C'S, UPyD, PSC i UDC una gran coalició contra l'independentisme. Durant la inauguració de la Conferència Política que el partit fa aquest cap de setmana a Badalona, la número 2 dels populars espanyols ha defensat que la unitat d'acció és la millor manera de combatre la "barbaritat" que suposen les propostes secessionistes. Cospedal ha acusat l'independentisme d'intentar imposar un "pensament únic" que qualifica "d'enemics de Catalunya" a les persones que no conceben una Catalunya al marge d'Espanya. "Això és el totalitarisme. És una dictadura, encoberta però ho és", ha opinat.

No ha donat més detalls sobre la proposta de coalició, però ha remarcat que es tractaria de la creació d'una alternativa de govern a Catalunya. "Entre tots podem oferir als catalans el govern que els catalans necessiten, que doni solució als problemes de l'atur, del deute, de la sanitat, de l'educació", ha subratllat. En especial s'ha dirigit a Ciutadans, a qui ha explicat que el PPC té els braços "oberts" per firmar una gran coalició que defensi a tots aquells que volen sentir-se catalans i espanyols a Catalunya.

Duran sobre l'oferta del PP: "No saben la diferència entre un ou i una castanya"

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha constatat que els del PP "no saben la diferència entre un ou i una castanya". Ha reaccionat així a través de Twitter a l'oferta de la secretària general dels populars. "Cospedal proposa entesa PSC, Unió, PP, C's i UPyD. Camacho vol parlar amb mi sobre el nou centre. Continuen sense entendre res!", s'ha queixat.

Iceta replica que "és hora de refer ponts i no de crear fronts"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha replicat a la secretària general del PP que "ara és hora de refer ponts i no de crear fonts". D'aquesta manera ha respost a través del seu compte de twitter la proposta que la número 2 del PP ha llançat des de la Conferència Política que el PPC celebra a Badalona.