El Consell Executiu ha encarregat al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que en la preparació dels pressupostos del 2015 s'incorpori la paga extra als funcionaris que no s'ha abonat en els últims exercicis per les retallades. Així ho va explicar el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la conferència de premsa posterior a la reunió de l'Executiu català, en què es va parlar de l'escenari pressupostari del 2015, que ve marcat, segons Homs, per la falta d'ingressos del Govern a la Generalitat i d'un nou sistema de finançament autonòmic. Una altra novetat amb vista als comptes del 2015 és que la Generalitat també preveu anul·lar l'any que ve la retallada del 15% de jornada i sou aplicat a un col·lectiu d'uns 6.500 interins destinats a funcions administratives i de serveis, segons fonts del Govern.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, no ha aclarit d'on obtindrà el Govern els recursos necessaris per recuperar l'extra als empleats públics, però va subratllar: "Quan situem partides en els pressupostos és evidentment amb la voluntat de complir (...) S'ha de poder complir". Fonts del Departament de Governació van aclarir que la recuperació de la paga extra per als 210.000 empleats públics dependents de l'administració catalana suposarà uns 500 milions d'euros.

L'eliminació de l'extra és una mesura que el Govern aplica des de 2012, quan el Govern espanyol va anunciar l'eliminació de la paga extra de Nadal; la Generalitat, fruit de les seves estretors pressupostàries, va allargar també aquesta retallada a 2013 i 2014, però des de fa mesos insisteix en la idea que no és just que la retallada s'estengui també al 2015.

A final de juny, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja va donar a entendre al Parlament que els empleats públics catalans recuperarien la paga extra l'any que ve i va subratllar que la Generalitat mantindria el 2015 el mateix nivell de despesa que el 2014 amb l'argument que no podia fer més retallades. Mentre treballa en l'elaboració dels comptes del 2015, el Govern es troba amb serioses dificultats per complir el pressupost del 2014.