La Fiscalia demana penes de fins a quatre anys de presó per a quatre policies locals de Terrassa, dos metges i un infermer acusats de la mort d'un jove ebri, que va morir a causa d'un cop al cap després de caure desplomat a terra per la bufetada que presumptament li va propinar un agent. En la secció 21a de l'Audiència de Barcelona es va iniciar ahir el judici per la mort del jove de Terrassa Jonathan Carrillo, ocorreguda el 16 d'octubre del 2009, hores després d'ingressar en el servei d'urgències de l'Hospital Mútua de Terrassa, que va tractar el seu cas com una mera intoxicació etílica sense practicar-li les proves que haurien detectat la lesió mortal al seu cap. La Fiscalia demana quatre anys de presó per un delicte de lesions i homicidi per imprudència greu per a l'agent Jonathan L., que suposadament va propinar al mort la bufetada que el va fer caure, i dos anys i sis mesos de presó als altres tres agents que van intervenir en l'incident per omissió de perseguir delictes.

El ministeri públic també sol·licita dos anys de presó per a un infermer i una facultativa del servei d'urgències de Mútua de Terrassa per un delicte d'homicidi imprudent, en no haver practicat al pacient les proves que haurien pogut detectar la lesió que presentava, i eleva la pena a dos anys i mig de presó per a una altra doctora del mateix servei que compta amb antecedents per un altre cas d'homicidi imprudent. Segons manté la Fiscalia, els agents imputats van acudir a prestar reforços en una actuació policial relacionada amb Jonathan Carrillo, qui, sota símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l'alcohol, va començar a increpar i insultar els agents.

En la seva declaració en el judici, Jonathan L. ha negat que bufetegés la víctima i ha explicat que aquest va caure a terra d'esquena a causa de la seva intoxicació etílica i que, al desplomar-se, es va copejar al cap amb una vorada. Va insistir, a més, que els policies van avisar el personal de l'ambulància de la caiguda soferta pel jove.