El Govern estima que el cost de l'organització de la consulta del 9 de novembre s'elevarà a 8.886.724,5 euros, segons la previsió pressupostària que es detalla en un dels annexos del decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Els Pressupostos de la Generalitat del 2014 incloïen una partida per a despeses de la consulta que era de 5 milions d'euros, encara que ampliable fins a 10 milions d'euros. El Govern calcula, en un primer apartat de l'annex, la percepció dels membres de la Comissió de Control, que s'eleva a 17.100 euros, i 69.473 euros per als membres de la comissió de seguiment, a més de 728.155 euros per a coordinadors municipals. A més, apareix un conjunt de conceptes amb un import de 4.774.145,76 euros que inclou la gratificació als membres de les taules i els representants de l'Administració, com la policia, i personal col·laborador. En un altre apartat, es detallen altres imports a sumar, que no conté en aquest cas l'IVA inclòs. Entre ells es troba el dedicat a subministrament de material (paperetes, sobres, urnes o cabines), per al qual es preveu una despesa de 194.825,41 euros. Per a la gestió informàtica i els serveis de telecomunicacions es preveuen 3.004.000 euros, mentre que hi ha una altra partida per a difusió institucional, seguretat, documentació en sistema Braille per a invidents o transport, pel qual s'estimen un import de 200.000 euros. Aquests imports són una estimació, de manera que poden variar a l'alça o a la baixa.

Detalls organitzatius

Els detalls de la consulta i tota la logística estan detallats als annexos del decret signat per Mas. Part d'aquest document concreta, justament, quin serà el procediment per crear el cens i establir les meses electorals on col·locar les urnes el pròxim 9 de novembre. Així, per exemple, es determina que "els ajuntaments han de comunicar al departament de Governació i Relacions Institucionals la proposta de locals i meses de consulta del seu municipi", i que ho hauran de fer en menys de deu dies "per tal que el departament faci pública, com a màxim, el dia 12 d'octubre de 2014, la relació definitiva". D'altra banda, també s'explica que el cens amb el qual es votarà es crearà, a partir de l'Idescat, amb el Registre de participants, "integrat per les dades del Registre de població de Catalunya, en data 1 de juliol de 2014", i per "les dades del Registre de catalans i catalanes a l'exterior, en data 26 de setembre de 2014".

Per últim, detalla que totes aquelles persones "legitimades per participar" poden consultar les seves dades a la llista provisional "a partir del dia 10 d'octubre de 2014". Aquest llistat s'actualitza "de forma contínua d'acord amb les esmenes i sol·licituds de participació acceptades", i esdevindrà definitiva el 16 d'octubre.