L'exsecretari general d'ERC, Joan Hortalà, va afirmar ahir que creu que "actualment tot està molt confús, tant per entendre el que pot succeir d'aquí al 9 de novembre, com per encarrilar determinades actituds i sobretot per trobar d'aquí al 9 de novembre una certa calma".

El també president de la Borsa de Barcelona va considerar que des d'un punt de vista econòmic, "aquest context no tindrà més rellevància que la que té ara", i tampoc després del 9 de novembre perquè "agradi o desagradi, hi hagi molta gent o poca, per tot el que es veu, sembla que d'una manera ordenada, d'una manera legal, la consulta no es farà".

Hortalà va dir, al programa Converses de COPE Catalunya, que que no té constància que s'estiguin reduint les inversions, però sí que va reconèixer que entre els inversors "hi ha una certa sensació d'incertesa" que afecta l'economia catalana perquè les circumstàncies polítiques que avui vivim poden fer que "qui tingui un programa d'inversió pensi a esperar fins al 9 de novembre a veure què passa". Això, va aclarir l'exsecretari general d'ERC, "no vol dir que s'hagi suspès la inversió, vol dir senzillament que s'ha ajornat".

Encara sobre aquesta qüestió, Hortalà va reconèixer ser conscient que Catalunya no serà independent a partir del 9N ni tampoc a curt termini però va apuntar que "els fonaments de la independentisme s'han establert i no es reconduiran". Per aquest motiu va demanar als polítics que prenguin nota "d'un sentiment que s'ha engegat amb més força que mai a la història de Catalunya" i busquin una solució a aquesta demanda social.

Quan va ser preguntat pel cas Pujol durant l'entrevista a la cadena COPE, Joan Hortalà va reconèixer que coneix bé l'expresident de la Generalitat i va confessar que "no esperava un final com aquest per a la seva carrera política".

A més, va afegir que "és possible que Jordi Pujol tingués coneixement de les irregularitats", i si ho va permetre, aquesta seria l'única inculpació que li podria fer, i va afegir que "posaria la mà al foc que Jordi Pujol i Soley no s'ha lucrat econòmicament del seu pas per la política, ell personalment".