La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va avisar el president Artur Mas de què "s'ho pensi dues vegades" abans de signar el decret de nomenament dels membres de la Comissió de control de consultes, ja que de si ho fa estarà cometent un acte "il·legal" amb "conseqüències jurídiques". El Parlament, amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, va designar els membres de la Comissió de control de les consultes populars -organisme cridat a supervisar el 9-N-, en un tens debat en el qual PPC, PSC i Ciutadans es van negar a votar. La comissió la formen set juristes i politòlegs de "reconegut prestigi", que han de vetllar perquè les consultes populars s'ajustin als "principis, regles i requisits" que estableix la Llei de Consultes, suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional (TC) fa dos dies després de la impugnació del Govern.

En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, Sánchez-Camacho ha exigit a Mas que digui si té previst signar el decret de designació d'aquests membres mentre està suspesa la llei de consultes. "Si firma, estarà realitzant un acte clarament il·legal i inconstitucional en contra de resolucions del TC i en contra de la democràcia. Que s'ho pensi dues vegades abans, perquè si firma el nomenament estarà rubricant un acte clarament il·legal", va indicar.

Sánchez-Camacho va afegir que, si el president firma el decret, es trobarà "amb la llei i els tribunals, que són els que actuen": "Mas sap perfectament que si el firma estarà cometent un acte il·legal i sap quines són les conseqüències jurídiques i de tota índole". Per la seva banda el portaveu del PPC, Enric Millo, va amenaçar de portar a la Fiscalia als 86 diputats que van votar a favor de la comissió de la llei de consultes al Parlament.