El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que la consulta és "viable" i es "farà el 9 de novembre", de manera que no existeix cap "deadline" (data límit) per decidir la seva suspensió i, així, el Govern segueix amb els preparatius i fins i tot amplia els terminis de sol·licituds per votar.

"La consulta és viable i es farà el 9 de novembre i la gent votarà. No hi ha 'deadline' des d'aquest punt de vista", ha explicat Homs en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, en què no ha fet esment de la data límit del 15 d'octubre que va plantejar ahir.

Així, Homs ha assegurat que el Govern segueix amb els preparatius de la consulta del 9N "sortejant" els "obstacles" de l'Estat i, en aquest sentit, ha afirmat que s'ampliaran els terminis de sol·licituds per entrar en el registre de votació.

Homs s'ha expressat en aquests termes després del Consell Executiu el dia en el qual expiren alguns terminis inicials del decret de la consulta -suspès pel Tribunal Constitucional-, com el del registre d'immigrants que vulguin votar o la presentació per part dels ajuntaments de les propostes per instal·lar les taules.

No obstant això, Homs no ha clarificat quins són els terminis que s'ampliaran i fins a quines dates, perquè no ha volgut fer "pronòstics", encara que ha dit que ja s'anirà veient quan vagin expirant els terminis.

Sí que ha explicat que estan habilitant tots els registres de Catalunya per atendre les peticions dels ciutadans per ser inscrits en el registre de participants de la consulta del 9 de novembre.

Aquest matí s'ha pogut apreciar al Palau Robert, unes dependències de la Generalitat a Barcelona, una petita cua d'uns 30 estrangers que demanaven registrar-se per votar el 9N.

El conseller ha demanat també al Tribunal Constitucional, que té ple aquest setmana, que apliqui la mateixa "diligència" amb la qual va actuar a l'hora d'aplicar la suspensió cautelar a la llei de consultes i del decret de convocatòria i doni així una resposta al recursos de la Generalitat perquè s'aixequi l'esmentada suspensió temporal.