Pràcticament tots els sindicats i associacions d'estudiants, agrupats en la plataforma @estudiants9N, han convocat una vaga de 48 hores aquest dimarts i dimecres per aturar les classes en senyal de protesta per la ''prohibició'' del TC de celebrar la consulta del 9-N a Catalunya. Els estudiants reclamen el dret a votar i per això, en assemblees aquesta passada nit que han culminat amb acampades han dissenyat un seguit d'actes a les diferents facultats per fer palès el seu malestar amb la decisió de l'alt tribunal i evidenciar el seu compromís amb el dret a decidir. L'acte central de la protesta d'aquest dimarts és al migdia, amb concentracions als ajuntaments de diversos municipis.

La protesta s'ha deixat sentir des de primera hora a la Universitat de Girona (UdG), especialment al campus del Barri Vell. Una trentena d'estudiants han passat la nit a la facultat de Lletres i Turisme que aquest matí estava tancada. Tres estudiants repartien fulletons informant de la vaga i s'estaven assegudes davant la porta per impedir que l'activitat a les aules es reprengués. A la facultat d'Educació i Psicologia la situació era similar. Dues tanques d'obra barraven el pas a l'entrada de la facultat i els treballadors de l'edifici s'han hagut de quedar fora i han expressat el seu malestar.

A la resta de campus de la Universitat de Girona la vaga no ha tingut la mateixa incidència. Al campus centre -on hi ha Medicina i Infermeria- s'han fet classes amb tota normalitat i al campus de Montilivi només hi ha hagut afectacions a algunes classes de primera hora a la Politècnica.

Un dels representants de l'Assemblea de Facultats de la UdG, Adam Figueras, ha qualificat "d'intolerable" l'actitud del Tribunal Constitucional per haver tombat la Llei de Consultes i el decret de convocatòria i ha fet una crida a la desobediència. A més, ha manifestat que de la mateixa manera que es parla d'una unitat política cal "unitat social" i que els estudiants i tot el professorat han de ser part del procés. Els estudiants tornaran a dormir aquesta nit a la facultat de Lletres i, entre d'altres activitats, demà s'ha previst una manifestació que sortirà a les 11 del matí de davant del rectorat.