La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i la d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, han mantingut aquesta tarda una reunió amb el president català, Artur Mas, abans que diumenge facin pública la seva posició sobre la consulta alternativa del 9N i els passos a seguir.

La trobada, que han confirmat a Efe fonts de les entitats sobiranistes que s'han reunit amb Mas, s'ha produït aquesta tarda al Palau de la Generalitat, tres dies després que s'esquerdés la unitat dels partits catalans davant la consulta del 9N i que Mas proposés una alternativa que no convenç al bloc sobiranista.

Encara que l'ANC no donarà a conèixer fins al diumenge la seva postura oficial sobre el "procés participatiu" que impulsa CiU en substitució de la consulta que havia estat consensuada per tot el bloc sobiranista, manté ja converses amb el Govern i amb les direccions dels partits.

Aquestes converses, han explicat a Efe fonts de l'ANC, tenen com a finalitat, en primer lloc, decidir quin serà la seva postura davant el "procés participatiu" decidit unilateralment pel Govern i avalat fins al moment únicament per CiU.

Els contactes, no obstant això, també inclouen la possibilitat de formar una "llista de país" que aglutini a tots els partidaris de la independència de Catalunya per participar en unes eleccions catalanes de caràcter plebiscitari.

Les mateixes fonts de l'ANC han indicat que la reunió amb el president de la Generalitat s'emmarca dins d'aquesta ronda de converses, i han afegit que, en paral·lel, també hi ha reunions amb ERC i la resta de formacions del bloc proconsulta.