El comissari en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, Manuel Vázquez, va plantejar ahir que es pugui pagar a qui delati un gran cas de corrupció, com a mecanisme per afavorir les denúncies.

Vázquez va llançar aquest suggeriment en la seva intervenció en una taula rodona sobre "La Batalla contra la corrupció", que va compartir amb el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled i el president de Transparència Internacional, Jesús Lizcano, en el marc d'unes jornades a Barcelona sobre delinqüència econòmica.

Després de subratllar la importància d'afavorir les denúncies per casos de corrupció, Vázquez va suggerir: "Fins i tot es podria pagar per això. Per què no? Pagar per donar un incentiu a qui denunciï qüestions de corrupció elevades".

Posteriorment, davant els periodistes va evitar donar més detalls del seu suggeriment, ja que, segons va explicar, qui eventualment hauria de regular aquesta possibilitat seria el Govern. En la seva intervenció, Vázquez també va suggerir que es vinculi un eventual increment de la pena a un condemnat per corrupció al fet que torni els diners que ha obtingut il·lícitament: "si no els torna, que la pena pugi molt", va postil·lar el comissari en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals.