El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat que les temperatures baixaran entre cinc i deu graus a partir de la setmana que ve, tot i que Tot Sants es presenta amb valors suaus i estabilitat, amb màximes entre els 19 i 24 graus al Pirineu, Prepirineu i la Depressió Central, i entre els 22 i es 27 graus a la resta de Catalunya. La setmana que ve, però, les temperatures baixaran bruscament i cauran entre cinc i deu graus arreu de Catalunya, assolint els valors més baixos de la tardor, per sota de la mitjana. A més, es produiran precipitacions localment abundants, que seran en forma de neu per sobre els 1.000 metres al seu vessant nord i per sobre dels 1.500 a la resta de la serralada.

Mentre no arribi aquest canvi de temps, la jornada de Tot Sants i el diumenge s'espera un ambient assolellat, amb l'excepció de la plana de Lleida a causa de la boira, i temperatures que continuaran força altes per l'època de l'any. A les últimes hores de diumenge ja s'espera que augmenti la nuvolositat a l'oest i la temperatura no patirà grans canvis, situació que culminarà amb l'arribada de les precipitacions per al dimarts i el dimecres. A banda, el vent del nord i oest s'enfortirà, especialment dimecres, i donarà lloc a una notable alteració marítima a la Costa Brava.

Els mapes de mitjà termini indiquen una millora meteorològica a partir de dijous a causa de l'allunyament de la depressió, així com una lleugera recuperació de la temperatura.