El president de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar que estava "de tot menys sorprès" davant la decisió del Consell d'Estat de donar suport a la impugnació del nou 9-N, encara que va advocar per seguir endavant amb la nova consulta a l'espera que es materialitzi la impugnació del Govern central i veure els seus arguments. Als passadissos del Parlament i en una conversa informal amb els periodistes, Mas es va preguntar de forma retòrica si el que impugnarà el Consell de Ministres seran els 40.000 voluntaris que s'han apuntat per col·laborar en el procés participatiu del 9 de novembre. De tota manera, Mas va insistir que el procés participatiu del 9-N seguia endavant, encara que també va afirmar que calia esperar a analitzar els arguments que s'oferien per a la impugnació i el que decidia l'alt tribunal. El president de la Generalitat també va assegurar que estava pràcticament tot a punt per dur a terme el procés participatiu.

La moció

PPC i C's van ser els únics grups en votar a favor de la moció que pretenia instar el Govern a renunciar al procés participatiu previst per al 9 de novembre. Els populars signaven el text en el qual també pretenien que la Generalitat deixés al marge els alcaldes. La resta de grups parlamentaris es van oposar a la moció, lamentant "l'obsessió" de PPC i C's contra el 9-N. Fins i tot el PSC, que no dóna suport al procés participatiu impulsat pel Govern, va criticar els populars per barrejar en una mateixa moció qüestions financeres dels ajuntaments amb els preparatius per al 9-N. Segons PPC i C's és "contrari a dret" organitzar un procés amb els mateixos objectius que la consulta suspesa pel TC.

Precisament el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va emplaçar Mariano Rajoy a "permetre" celebrar "amb tota normalitat" la "gran mobilització" prevista per al nou de novembre.