Oleguer Pujol, el fill petit de l'expresident de la Generalitat, va intentar blanquejar 470 milions d'euros just només una setmana després que el seu pare confesés que tenia diners ocults a l'estranger. Segons va informar ahir el rotatiu La Razón, l'intent de regularitzar els milions d'euros es va produir el 31 de juliol d'enguany. La Policia i el Servei de Prevenció contra Blanqueig de Capitals (Sepblanc) van detectar que Oleguer Pujol va provar de regularitzar aquests diners a través de Ziloti Holding Societe a Responsabilite Limitee. Es tracta d'una societat amb seu social a Luxemburg, que la Policia sospita que podria ser la darrera societat d'un conglomerat per tal d'efectuar operacions fraudulents.

Segons la informació publicada ahir, el Sepblanc va començar la investigació després que la mateixa empresa Ziloti Holding demanés al Ministeri d'Hisenda regularitzar 470 milions d'euros a través d'una ampliació de capital. En principi, l'operació no havia de resultar sospitosa, tot i que requereix justificar l'origen dels diners. Va ser llavors, quan Hisenda va informar al Sepblanc que Oleguer Pujol estaria al darrere del conglomerat d'empreses internacionals per intentar esquivar controls en les operacions d'aquests diners.

De fet, un informe de la UDEF va concloure que el fill petit dels Pujol-Ferrusola es va servir d'estructures instrumentals per tal de poder ocultar, transformar i integrar diners procedents de les evasions d'impostos.

Diferent gent implicada

De moment, el cas d'Oleguer Pujol -que va ser detingut i posat en llibertat sense càrrecs per un presumpte delicte de blanqueig de capitals-, ja ha implicat a altres persones, entre elles Sonia Soms Ferrer, la seva dona, per la causa oberta des del jutge Santiago Pedraz de l'Audiència Nacional. Pedraz, que investiga 40 societats, intenta aclarir l'origen dels fons amb els quals es van adquirir més d'un miler d'oficines de Banco Santander a càrrec de la societat Samos Servicios y Gestiones. A més, inclou la compra d'edificis de Bankia per part de diferents societats, juntament amb l'adquisició d'un hotel a Canàries i d'operacions efectuades entre la societat inversora Longshore i Prisa Division Inmobiliaria.