Només hi ha tres polítics catalans que aconsegueixin més d'un 5 en la valoració de líders. Els republicans Alfred Bosch (5,63) i Oriol Junqueras (5,53) i el portaveu parlamentari de la CUP, David Fernández (5,58). Tots tres aproven entre els votants d'ERC, CiU i CUP i Junqueras i Fernández també ho fan entre els votants d'ICV-EUiA. La resta suspenen tots, inclòs el president de la Generalitat, Artur Mas, que obté un 4,77 de nota mitjana, tot i que és molt ben valorat (7,92) entre els votants de CiU i també entre els d'ERC (6,52).

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, està per sobre de Mas, tot i que també suspèn amb un 4,84 i per sota se situa el portaveu dels ecosocialistes a Madrid, Joan Coscubiela, amb un 4,71. No arriba al 4 el portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, un polític que, com va recordar Argelaguet, ocupava tradicionalment les primeres posicions del rànquing. El president d'Unió obté un 3,85 de nota mitjana i només els votants de CiU l'aproven pels pèls (5,12). "En el conjunt de la mostra està baixant molt", va explicar el director del CEO.

Més resultats

També suspenen el primer secretari del PSC, Miquel Iceta (3,64), el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni (3,55) -cap dels dos aprova ni entre els votants del PSC-, el president de C's, Albert Rivera (2,57), que no obstant aconsegueix un notable (7,57) entre els votants del seu partit, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández (1,95) i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho (1,51). En aquests dos últims casos sí que aproven entre els votants del PPC amb un 5,59 i un 6,5 respectivament.