Desenes de persones van ?desafiar ahir la intensa pluja que va caure a Barcelona a primera hora del dia per intentar impedir amb la seva presència dotze desnonaments en el districte de Nou Barris de Barcelona, fet que van aconseguir en dos dels casos. Dues comitives judicials van iniciar a primera hora del matí els tràmits per procedir al desnonament de les famílies que viuen en aquests dotze immobles, si bé les protestes veïnals, impulsades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Associació 500x20, van poder paralitzar-ne dues, segons va informar un portaveu dels convocants. Les PAH i la plataforma 500x20 havien fet una crida per intentar paralitzar, amb la presència ciutadana, els 16 desnonaments que estaven previstos per avui en el districte de Nou Barris, alguns d'ells al barri de Ciutat Meridiana i altres al límit amb el districte de Sant Andreu.

Això no obstant, tres dels desnonaments van ser suspesos a primera hora per qüestions alienes a les protestes, mentre en un altre cas es tractava no d'un desallotjament sinó del tall del subministrament elèctric en un habitatge. Dels 12 desnonaments que quedaven previstos, les desenes de ciutadans que van secundar la jornada de protesta van aconseguir evitar que se'n consumessin dos. Els membres de les plataformes van anar seguint els passos de la comitiva judicial per avançar-se a la seva arribada als immobles sobre el qual tenien una ordre de desnonament, amb la qual cosa han aconseguit personar-se davant vuit dels edificis. D'aquests vuit casos, quan la comitiva judicial va arribar a quatre d'ells els llogaters ja havien abandonat el pis, així que es van trobar l'habitatge buit.

Dels altres casos, en dos es va poder paralitzar el desnonament per la mobilització ciutadana, en un el llogater va lliurar les claus a la comitiva i en un altre es va paralitzar per un acord previ.