La Fiscalia continuava ahir al vespre "recollint dades" en l'àmbit de les diligències d'investigació que va obrir aquest dissabte en relació amb el procés participatiu del 9-N i "a la llum de les diferents denúncies presentades". En una nota feta pública per la Fiscalia General de l'Estat, el ministeri públic va explicar que continua les investigacions "als efectes de valorar la possible concurrència de responsabilitats penals i, en el seu cas, exercir les oportunes accions legals".

D'altra banda, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutjat de guàrdia de Barcelona va rebre aquest diumenge a la tarda 12 denúncies més, que se sumen a les tres del matí. Un jutjat de Manresa també va rebre sis denúncies al llarg del dia.

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obrir diligències a instàncies del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, sobre el possible ús de locals públics durant el procés participatiu i van fer diversos requeriments, entre els quals instar els Mossos d'Esquadra a identificar els possibles responsables dels locals que van premetre l'accés per portar-lo a terme.

Tot i això, la Fiscalia va oposar-se a les mesures cautelars proposades per algunes organitzacions que van denunciar davant d'un jutge el procés participatiu. Entre aquestes mesures hi havia la petició de retirar urnes, que els jutges de guàrdia van desestimar.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van lliurar a la Fiscalia Superior de Catalunya una llista amb els locals públics que van obrir en el procés participatiu del 9-N i van seguir treballant per atendre els altres requeriments del ministeri públic, va anunciar el conseller Ramon Espadaler. La Fiscalia va ordenar dissabte als Mossos d'Esquadra que li proporcionessin una relació dels locals o edificis de titularitat pública que es van utilitzar com a punt de votació i que identifiquessin les persones responsables d'haver permès l'accés a aquests locals als delegats de les entitats convocants del 9-N.

Locals públics oberts

Espadaler va revelar ahir al matí que ja havien lliurat a la Fiscalia una relació dels locals públics que es van utilitzar per a la consulta. Per completar aquest requeriment, els Mossos van demanar al departament de Governació de la Generalitat -encarregat d'organitzar el procés- que li comuniqués la relació de tots els locals oberts (en total 1.317) i després van filtrar els que són públics.