L'endemà del 9-N les cues van continuar a Barcelona. Al Palau Robert, una llarga filera de persones esperava durant més de tres quarts d'hora per poder dipositar el seu vot a l'urna. Explicaven que no van poder-ho fer diumenge perquè treballaven, perquè eren de viatge o perquè no es podien desplaçar als llocs de participació on consta al seu DNI. És el cas de la Maria Batlle, de 101 anys, que viu a Sabadell però que s'hauria hagut de desplaçar a Girona si hagués volgut participar aquest 9-N. Va explicar que ha sentit "il·lusió". "Jo ja tenia el marit que era independentista en aquell temps, si hi fos ara estaria content, i el pare també", va dir. Eren republicans i el marit de la Maria va estar empresonat a la Model. Va votar sí-sí.

Qui vulgui pot votar des d'aquest dilluns i fins al 25 de novembre en vuit punts de participació. El Govern va establir que, malgrat que la jornada central de votació era el 9-N, els ciutadans podrien fer-ho del 10 al 25 de novembre. No fa falta presentar cap document més enllà del DNI, la TIE, o els volants d'empadronament per als que no els consti una adreça catalana al DNI.

Els vots a l'estranger

A fora de Catalunya, un total de 14.000 vots es van dipositar aquest diumenge des de l'estranger en el procés participatiu del 9-N. A l'espera que es tanqui el recompte als 20 punts habilitats arreu del món, de moment consta que Londres ha estat la ciutat on ha votat més gent, amb 2.942 i el segon punt que ha registrat més participació és Andorra, amb 1.489 vots. Brussel·les,(1.272), Nova York (1.091), Berlín (1.007), Santiago de Xile (765) Mèxic (636); San José(395) i Sidney (297) són els següents.