El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va anunciar ahir que l'executiva del seu partit ha arribat a "l'acord" per unanimitat de proposar definitivament a UPyD anar junts, en "una llista única", a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques a tot Espanya. Rivera va assegurar que els dos partits negocien oferir una sola llista electoral i un sol projecte perquè, "tenen més coincidències que divergències".

Segons el líder de Ciutadans, la condició del seu partit per a la consumació d'un "acord global" és que existeixi la "garantia" que els candidats s'elegeixin mitjançant un procés de primàries. "Ciutadans proposarà un acord global a tot Espanya amb llistes conjuntes i amb la condició que sigui un acord democràtic, és a dir, que els candidats de la llista siguin escollits mitjançant un procés de primàries", va subratllar Rivera. També va afirmar que des de C's sol·licitaran "com més aviat millor una reunió amb l'executiva d'UPyD per abordar aquesta qüestió".

Rivera va remarcar, a més, que creu que "hi haurà una tercera via a Espanya al bipartidisme decadent o als populismes que pretenen posar en escac aquest país ja sigui amb la cúpula d'UPyD o sense ella". Si s'arriba a l'acord, C's ho proposarà a ratificació de tots els seus afiliats.

A UPyD, segons fonts d'aquest partit, li va sorprendre ahir l'anunci de la proposta del líder de Ciutadans perquè els dos partits encara es troben en fase de negociació interna. A més, UPyD veu "contradiccions" en la condició de Ciutadans per arribar a un pacte perquè, van subratllar, els seus estatuts "no permeten fer primàries conjuntes". Malgrat això, el partit que lidera a Catalunya Ramon de Veciana va assegurar que segueixen disposats a parlar amb Ciutadans per arribar a un acord global.