El Parlament de Catalunya va aprovar ahir una moció en la qual "assumeix de forma solemne i col·lectiva totes les conseqüències que es poguessin derivar" de la celebració del 9-N, amb els vots a favor del bloc sobiranista (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP), l'abstenció del PSC i l'oposició de PPC i Ciutadans. La moció d'autoinculpació presentada per la CUP apunta que "el Parlament rebutja frontalment qualsevol intent d'exigència de responsabilitats per via judicial en relació amb el procés participatiu del 9-N, que se situa en la línia d'actuació del Govern del PP de criminalització de les mobilitzacions ciutadanes".

Amb els mateixos vots, el Parlament va rebutjar en aquesta moció l'actuació de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, per considerar que "s'ha extralimitat en les seves funcions i ha amenaçat ajuntaments i directors d'instituts", i va demanar al Govern que estudiés "mecanismes legals que convingui aplicar per defensar les competències de la Generalitat afectades". La moció també assenyala que en cas que la Generalitat "obtingués el mandat democràtic necessari" s'encarregaria un grup de treball designat pel Parlament, que amb "agents polítics i socials representatius de la pluralitat del teixit existent" s'ocuparia de la "redacció del procediment democràtic i participatiu que ha de regir el procés constituent". Aquest últim punt va prosperar amb els vots a favor de CiU, ERC i CUP, l'abstenció d'ICV-EUiA i l'oposició de PPC, Ciutadans i el PSC.

La moció també va incloure amb majoria de vots una "felicitació" del Parlament al "poble de Catalunya per la jornada cívica, democràtica i pacífica" de diumenge passat i va "instar el Govern de la Generalitat a dirigir-se a les institucions i a la comunitat internacional per traslladar-los el resultat" del 9-N.