El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha anunciat avui que el seu grup presentarà esmena a la totalitat a uns Pressupostos del 2015 "de qualitat baixíssima", que contenen "elements de fantasia" que depenen d'una negociació amb un Govern central amb el qual la Generalitat està "barallada".

En una conferència de premsa al Parlament, Lucena ha confirmat que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat al projecte dels Pressupostos de la Generalitat del 2015 que avui ha presentat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Lucena ha afirmat que són uns Pressupostos que segueixen la línia de l'any passat, sense aportar elements "reformistes", i que s'han elaborat amb "desgana", segons el seu parer per l'"altíssima probabilitat" que s'interrompi la legislatura per un avançament electoral el 2015.

El dirigent socialista ha denunciat que són uns Pressupostos que "no quadren per cap lloc" i contenen "elements de fantasia", perquè el Govern fia uns ingressos a la negociació amb un Govern central amb el qual "no només està barallat sinó que li diu que vol abandonar l'Estat".

Lucena ha advertit que els ingressos que no s'aconsegueixin a través de la negociació amb l'Estat s'afegiran a la "immensa muntanya de deute" de la Generalitat.

El portaveu del PSC ha afirmat que el conseller d'Economia dels governs tripartit, Antoni Castells, va generar en 7 anys 24.700 milions d'euros deute i ha estimat que, en 5 anys (2010-2015), Mas-Colell sobrepassarà "àmpliament" els 32.000 milions d'euros.

Lucena ha precisat que aquestes dues xifres només contenen el deute "nou" generat per Castells i Mas-Colell, sense tenir en compte l'acumulat per l'herència rebuda dels gestors que els van precedir.