El Rei Felip VI i el president de la Generalitat, Artur Mas, van coincidir ahir en un acte a Seat en la que va ser la primera trobada que es produïa entre tots dos des de la celebració del procés participatiu del 9 de novembre. En un ambient de cordialitat, el Rei i Mas van visitar les instal·lacions de Seat a Martorell amb motiu de l'acte institucional de celebració del 30 aniversari de l'Ibiza, el model insígnia de la marca espanyola. Després de la seva salutació inicial a l'arribada a la factoria, Felip VI i el president català es van reunir amb directius de Seat i un grup d'empresaris i posteriorment es van traslladar fins al taller de muntatge número 10.

Ho van fer a bord d'un Seat León conduït pel monarca, amb Mas al seient de copilot i el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, a la part del darrere. Al taller 10, on es fabriquen els models Ibiza i León, el Rei, molt somrient en tot moment, i Mas, amb un aspecte una mica més seriós, van conèixer de primera mà el procés de muntatge dels vehicles i van saludar i xerrar amb nombrosos treballadors de la companyia.

La visita a Seat que va propiciar la trobada entre Mas i el Rei la vigília del Dia de la Constitució va durar prop d'hora i mitja i va concloure sense parlaments ni discursos oficials. El monarca i Mas tampoc van parlar en privat del procés sobiranista, segons van assenyalar fonts de l'executiu català.

L'acte d'ahir era el primer en el qual coincidien el Rei i Mas després del 9-N i que el líder català presentés el seu full de ruta cap a la independència, un pla que implica convocar eleccions plebiscitàries, sempre que s'arribi a una llista única.