La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, es va mostrar ahir partidària d'un avançament de les eleccions catalanes, però ho voldrien per canviar de govern, de polítiques i per "forçar" que hi hagi una consulta a Catalunya.

Camats va assegurar que el seu partit "en absolut" vol que hi hagi unes eleccions plebiscitàries "com si només hi hagués un únic problema, un únic partit i un únic president". "Malauradament, a Catalunya hi ha més d'un problema i si l'endemà d'unes eleccions el conseller de Salut continua essent en Boi Ruiz, la idea de plebiscitàries és una estafa", va afirmar. La líder ecosocialista tampoc va acceptar que hi hagi d'haver 18 mesos durant els quals "al país no es pugui parlar de res més que del conflicte nacional".

En aquest sentit, va dir que "l'única proposta que acceptem és que cal fer font a l'emergència social i democràtica de Catalunya i això passa per canviar de govern".

D'altra banda, per Camats, el PP és "al·lèrgic" a la democràcia i va posar d'exemple la seva proposta de llei d'enjudiciament judicial: "Ens trobem davant d'una proposta que representa un pas més en la llei mordassa del PP i que pretén fer un pas enrere en les llibertats democràtiques", va assegurar.

Camats va fer aquestes declaracions des de Sant Boi de Llobregat, on es va celebrar la 68a Fira de la Puríssima, una de les més importants de Catalunya.