Els Mossos d'Esquadra han detingut onze persones en l'operació dirigida per l'Audiència Nacional, denominada 'Pandora', per desarticular una organització terrorista anarquista. L'operació ha començat de matinada en diversos punts de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i també s'està duent a terme a la Comunitat de Madrid. Un dels punts on hi ha hagut un major desplegament policial ha estat a la 'Kasa de la Muntanya' al barri de Gràcia, on s'haurien amagat alguns presumptes membres de l'organització, segons fonts policials. També s'han fet registres als ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu i Poble Sec. Als detinguts se'ls atribueix un presumpte diversos atemptats amb artefactes explosius.

Els Mossos d'Esquadra han iniciat cap a dos quarts de cinc de la matinada aquesta operació contra el terrorisme anarquista en diversos punts de Catalunya i també a Madrid i a la qual se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius . Els agents han efectuat catorze escorcolls. Onze d'aquests s'han dut a terme a Barcelona -vuit domicilis i tres locals- entre els quals es troba la 'Kasa de la Muntanya' de Gràcia i als ateneus llibertaris dels barris de Sant Andreu i de Poble Sec, un a Sabadell, un Manresa i un altre a Madrid.

Una quarantena de persones en suport amb la 'Kasa de la Muntanya' han tallat a dos quarts de vuit del matí la Travessera de Dalt. Poc abans de les vuit del matí, una vintena d'agents antiavalots de Mossos ha desfet la concentració i s'ha pogut reobrir el pas dels vehicles. Nombrosos agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han desplegat per les immediacions de la 'Kasa de la Muntanya' i impedeixen acostar-s'hi. Fins a les immediacions del dispositiu policial, també s'hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana per regular el trànsit.

L'operació, en el marc del cas Pandora, continua oberta.