Dos joves veïns de Terrassa, de nacionalitat marroquina, i un altre de Monistrol de Montserrat, un brasiler convertit a l'Islam, han estat detinguts a Bulgària quan anaven a entrar a Turquia per incorporar-se a l'exèrcit de l'Estat Islàmic a Síria. Segons va informar el conseller d'Interior, Ramon ?Espadaler, les detencions, ordenades per l'Audiència Nacional van tenir lloc dilluns passat, dia 15, i van ser possibles gràcies a la investigació portada a terme pels Mossos.

La policia catalana investigava els tres joves, de 27, 24 i 18 anys, des del mes de juny passat perquè havien detectat que havien iniciat un procés de radicalització islàmica i havien llançat missatges a favor de la gihad.

Els Mossos, que van alertar la Interpol del viatge que havien emprès els tres joves presumptament radicalitzats, van dur a terme ahir quatre escorcolls en domicilis de Terrassa (2), Sabadell i Monistrol de Montserrat.

El conseller d'Interior no va informar de més detalls de la investigació, ni del que havien trobat en els escorcolls perquè el cas es troba encara sota secret de sumari. Tots tres joves estan empresonats en una presó búlgara.