La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació oberta contra l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en relació amb un hipotètic compte de diners a Suïssa en entendre que no hi havia prou elements per seguir amb el cas, segons que informa en la seva edició d'ahir El Periódico de Catalunya. En la informació s'assegura que la Fiscalia ha estudiat les diligències però que no veu motius per seguir amb la investigació sobre un suposat compte que el mateix alcalde de Barcelona, de CiU, va negar que hi hagués des del primer moment.

La denúncia davant la Fiscalia va ser presentada per la Policia Nacional i estava basada en indagacions realitzades per un grup de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF).

L'existència d'aquestes indagacions policials les va revelar a l'octubre El Mundo, en una informació en la qual assenyalava que Trias havia mantingut durant anys un compte obert a la Unió de Banques Suisses i que, coincidint amb l'escàndol del cas Pujol, la va traspassar a Andorra, amb un saldo de gairebé 13 milions d'euros.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va mostrar la seva "satisfacció" per l'arxivament de la causa oberta per un hipotètic compte seu a Suïssa. En declaracions als mitjans, el batlle va denunciar la "intencionalitat política" de El Mundo sobre l'existència de comptes seus a Suïssa i Andorra i va assegurar que espera poder demostrar, durant el mes de gener, que tampoc té diners al país dels Pirineus.

L'alcalde entén que rere les filtracions hi ha una "línia d'actuació molt dura" del govern espanyol. Trias va exposar que "sempre" es pregunta "qui fa aquests informes", "com es fan", "com pot ser que es filtrin" i per què ell és "l'última persona en assabentar-se'n". El batlle va recordar que a la web de l'Ajuntament es pot consultar la informació sobre la seva situació econòmica.

Preguntat sobre si segueix reclamant la dimissió del ministre de l'Interior, l'alcalde va dir que es mantenia en les declaracions que ja va fer en aquest sentit. Trias va lamentar que Fernández Díaz no l'hagi trucat per comunicar-li l'arxivament de la causa.