El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar ahir que no hi ha cap risc de col·lapse del sistema sanitari públic a Catalunya i va reiterar que l'augment de pressupost per al 2015 es destinarà a recuperar el poder adquisitiu dels treballadors sanitaris.

En aquest sentit, Ruiz diu que els propers dies, amb la baixa de les temperatures, es posaran a prova els serveis d'urgències dels centres sanitaris

L'augment de poc més del 2% del pressupost en polítiques sanitàries per al 2015 es destinarà en gran part, i segons Ruiz, "a la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors" sanitaris, un col·lectiu greument afectat per les retallades dels últims anys.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boi Ruiz ha reiterat que el sistema de sanitat privada "no pot ser alternatiu al sistema públic sinó complementari a aquest", ja que un ciutadà que decideix contractar una mútua privada no pot derivar-se "de cap manera" per un dèficit o una mala gestió en el sistema públic.

El conseller va defensar que el seu departament està treballant en un programa sobre la modificació de les garanties i temps de referència per accedir a l'atenció sanitària, tant si és una intervenció quirúrgica com si és una prova diagnòstica, que es presentarà a principis del pròxim mes de gener. D'aquesta manera es vol acabar amb la "inquitat" que suposa que alguns tractaments tinguin un temps màxim garantit i altres no. Ruiz va admetre que una de les conseqüències de les retallades pressupostàries en salut ha estat l'empitjorament de l'accessibilitat als serveis sanitari.