Les entitats agrupades en l'associació Dincat van denunciar ahir que la Generalitat destinarà 2,3 milions d'euros, la meitat que l'any passat, al servei d'inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Segons va informar l'associació Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat) en un comunicat, les principals associacions del sector -Actes, Down Catalunya i Ammfeina Salut Mental Catalunya- van reclamar al Govern català "un compromís" amb les persones amb més dificultats per integrar-se al mercat laboral.

Les xifres

El pla pressupostari per a 2015 presentat pel Departament d'Empresa i Ocupació mostra una disminució a la meitat de la partida destinada a la integració laboral de discapacitats, en passar de 4.500.000 euros el 2014 a 2.300.000 euros per a l'any vinent. Les entitats de l'àmbit de la discapacitat intel·lectual o trastorn mental han demanat al govern que "garanteixi els recursos necessaris per donar el mateix servei" que fa 4 anys, ja que aquesta disminució de recursos suposa perdre la meitat dels tècnics especialitzats.

La presidenta de l'entitat Dincat, Rosa Cadenas, va assegurar que aquestes retallades condemnen a la desesperació els afectats. "Sense un suport especialitzat, aquest col·lectiu perd la seva única oportunitat per integrar-se al mercat laboral ordinari", va advertir Cadenas. Dincat va recordar que les despeses dels serveis d'inserció laboral per a aquest col·lectiu són assumits majoritàriament per entitats sense ànim de lucre que depenen al seu torn d'aquestes subvencions de la Generalitat.