El secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha qualificat CiU com "la casta" a la qual la seva formació espera "fer fora" del Govern en les pròximes eleccions catalanes del 27-S, i ha criticat ERC per anar, segons Bertomeu, "a remolc d'una formació corrupta com és CiU". Va posar el cas Pujol d'exemple del que segons pensa és la "corrupció generalitzada en la que ha funcionat el sistema polític català i espanyol".

En relació amb els casos de presumpta corrupció, Bertomeu es va mostrar escèptic amb que el president de la Generalitat, Artur Mas, aporti dades rellevants en la seva compareixença al Parlament arran del cas Pujol ja que creu que seguirà la "tònica" de l'expresident.

Bertomeu també va mostrar els seus dubtes de que Mas tingui cap mena de "voluntat política de rendició de comptes i autocrítica" pels diversos casos de presumpta corrupció que afecten al seu partit, com els casos Pujol, Palau de la Música i la trama de les ITV. En aquest context, el secretari general de Podem a Barcelona també va carregar contra el pacte entre CiU i ERC, ja que afirma que mantindrà el seu model de govern de l'última legislatura, al qual ha qualificat de "profundament antisocial" i basat en accions com "la privatització de la sanitat".

Bertomeu va descriure a Esquerra com un partit amb falta de "posició pròpia", que "va a remolc d'un partit corrupte com CiU", i va posar com a exemple les esmenes als pressupostos que ERC va retirar i que, segons Bertomeu, "condemnen al país a un any més d'austeritat".

Respecte a les eleccions del 27-S pactades pels dos partits, el líder de Podem a Barcelona va celebrar que es facin de manera anticipada, encara que hauria preferit que es fessin abans "ja que el mandat de CiU es va acabar el 9-N" amb el procés participatiu, va apuntar.

Bertomeu va dir que Podem veu aquestes eleccions també com unes "plebiscitàries" però no en l'àmbit sobiranista, sinó per a "fer fora a CiU", i va dir que la seva formació reivindicarà al Parlament "l'eix social que va ser oblidat per Convergència amb la connivència d'ERC, i abans amb l'ajuda del PP".