L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha creat una Comissió d'investigació i control arran d'una instància que denuncia "uns gravíssims fets que fan referència presumptes faltes i delictes de furts de béns privats així com la infidelitat en la custòdia de documents oficials" en les dependències de la policia municipal. El document, presentat per dos sindicats, parla de la desaparició "d'un telèfon mòbil lliurat per uns ciutadans" i "d'una cartera amb diners trobada a la via pública". El govern municipal va explicar que ja s'han demanat explicacions als implicats i que hi ha casos que ja "han anat als jutjats".

La delegada del personal funcionari d'UGT i el representant de la Secció Sindical CSI.F van entrar una instància el 15 de gener del 2015 a l'Ajuntament en què denunciaven els fets. El text explica que "durant l'any 2014 van desaparèixer de les dependències de la Policia Local nombrosos documents procedents de diversos jutjats. Dels fets es van instruir diligències policials i es va comunicar oportunament a l'alcaldia i al departament de Recursos Humans, que res ha dit al respecte".

La instància parla de la "desaparició" d'un "joc de claus i d'una cartera de mà amb documentació i diners al seu interior". El document afegeix que "aquest cas va ser solucionat per l'Ajuntament restituint econòmicament al seu propietari però sense que l'administració hagi realitzat cap tipus d'investigació interna per resoldre aquest pressumpte il·lícit penal".

El text també denuncia la "desaparició d'un aparell nou de telefonia mòbil marca Samsung S4 que va ser lliurat per uns ciutadans que el van trobar al carrer.

Els sindicats acusen al cap de la policia de no haver investigat els fets ni posat cap mesura.