La Generalitat té com a objectiu multiplicar per deu el nombre de delegacions a l'estranger "en els pròxims mesos i anys", segons va assegurar el secretari d'Afers Estrangers de la Generalitat, Roger Albinyana.

Albinyana va fer aquestes declaracions a TV3 durant l'acte, no obert als mitjans, de presa de possessió dels nous delegats del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi, i Àustria, Adam Casals, que s'han compromès a internacionalitzar el procés sobiranista català.

"La intenció és que en els pròxims mesos i anys arribarem a obrir 50 delegacions a tot el món", va assegurar el responsable de política exterior de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, la Generalitat té cinc delegacions internacionals (Washington, Londres, París, Berlín i Brussel·les), a les quals se n'han d'afegir dues a partir d'ara: Roma i Viena.

L'obertura d'aquestes dues noves delegacions forma part del procés de reforçament de l'acció exterior de l'executiu d'Artur Mas, en la línia d'apuntalar les "estructures d'Estat", segons l'Executiu català, una qüestió que encaixa en els pactes de CiU amb ERC per allargar la legislatura fins al 27 de setembre.

Els nous delegats

Luca Bellizzi (1973) és doctor en Ciències Polítiques per la Università degli Studi de Milà, director executiu d'una empresa de promoció i gestió immobiliària, assessor de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) i membre de la Secretaria de Relacions Internacionals de Convergència Democràtica.

Per la seva part, Adam Casals (1973) és expert en assessoria de relacions internacionals i ha treballat amb think tanks com l'Institut Alemany de Política i Seguretat Internacional.