El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar ahir que el seu partit ha comès alguns errors en els últims anys, entre ells en mostrar-se "ambigu" amb el concepte del dret a decidir.

Sobre el congrés de dissabte, amb el qual els socialistes catalans van voler simbolitzar l'inici d'un procés de refundació, Ros va assenyalar en declaracions a Catalunya Ràdio que "en un moment en què la societat catalana el paradigma dominant va ser el concepte de "dret a decidir", nosaltres vam mostrar un nivell molt alt d'ambigüitat i crec que això va ser un element fonamental".

D'altra banda, Ros va fer esment també a la creació d'estructures d'estat per Catalunya i no es va mostrar partidari de la creació de noves ambaixades catalanes. "El que ha d'haver-hi són missions comercials", va remarcar l'alcalde de Lleida.

En aquest sentit, va assenyalar com a exemple que "els estats dins d'Alemanya o les grans regions franceses tenen presència comercial de promoció del país per tot el món" i va afegir que "és evident que s'han d'utilitzar les ambaixades de l'Estat i tenir les missions comercials que l'economia necessiti".

Ros va afegir que, des del seu punt de vista, Jaume Collboni -candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona- podria pactar amb Guanyem Barcelona únicament si fos el candidat més votat.