Les asseveracions del president de la Generalitat, Artur Mas, que va assegurar que no coneixia el frau fiscal confés de Jordi Pujol van aixecar les crítiques unànimes de l'oposició. Tots els partits, excepte CiU, van manifestar incredulitat pel fet que Mas al·legués no saber res quan va ser secretari general de CDC, a més de conseller i successor de Pujol. La formació més contundent va ser el PPC que va demanar directament la dimissió del president català. La líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar la dimissió de Mas per "dignitat", adduint que "no se n'assabenta de res" sobre qüestions com les deslocalitzacions d'empreses i les gestions al respecte de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol. Camacho va dir que front a les contínues respostes del president català que "no en sabia res" de les deslocalitzacions "promogudes" per Oriol Pujol en la trama de les ITV, hauria de dimitir del seu càrrec per "dignitat davant aquesta incompetència".

La líder del PPCva dir: "Ja que no sabia res de les deslocalitzacions del senyor Oriol Pujol, per tenir un president que no s'assabenta de res, ja li havíem demanat la dimissió, però ara per dignitat davant aquesta incompetència li tornem a demanar".

En el seu torn de rèplica, el president va retreure a la dirigent popular que demanés la dimissió de qui "dóna la cara" i, en canvi, "protegís" als que no compareixien o utilitzaven les "majories" per impedir que se celebrin comissions d'investigació, en referència al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, i al PP pel cas Bárcenas.

Més crítiques

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va recordar a Mas, que amb les seves explicacions estava donant la seva "paraula" als catalans, que han viscut un "gran escàndol" amb la confessió de l'expresident Jordi Pujol sobre els comptes de la seva família a l'estranger. Iceta va centrar la seva intervenció a interrogar Mas sobre el compte que el seu pare va obrir a l'estranger, sobre els casos Palau i Pujol, així com sobre la trama de les ITV, cas aquest últim que ha provocat la compareixença del president en aquesta comissió. El dirigent socialista va afirmar que les explicacions del president català havien de servir per "tranquil·litzar" l'opinió pública catalana i poder esvair qualsevol "ombra de dubte sobre corrupteles".

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va opinar que no era "creïble" que una persona "competent i intel·ligent" com el president de la Generalitat, Artur Mas, no sabés "res" sobre l'"acumulació de patrimoni" de la família Pujol. En la mateixa línia, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va dir que el president de la Generalitat, Artur Mas, va poder ser "o connivent o negligent" en relació amb els casos de la família Pujol. La diputada de la CUP, Isabel Vallet, va suggerir al president de la Generalitat, Artur Mas, que "es replantegi la seva continuïtat" al càrrec públic que ostenta i al de líder del seu partit si, tal com assegura, "no coneix els casos" de suposada corrupció que planen sobre la Generalitat i CiU. La portaveu de CiU a la comissió d'investigació del cas Pujol, Meritxell Borràs, va recordar, en canvi, que el president català, Artur Mas, "no està acusat de res".