Sis anys després que l'associació Ciutadans pel Canvi (CPC) promogués una ILP per a la creació d'una llei electoral pròpia, aquesta iniciativa -que va aconseguir 90.000 signatures- entrarà al proper ple del Parlament. Ho farà en paral·lel al treball dels grups en la ponència parlamentària sobre la futura llei electoral de Catalunya. La Mesa i la Junta de Portaveus, reunides ahir, també van introduir en l'ordre del dia de la propera sessió plenària la convalidació de tres decrets llei per part del Govern: el de simplificació administrativa, el d'ordenació dels cossos tributaris i el dels col·legis professionals. A més, es constituirà la comissió d'estudi sobre economia col·laborativa.

El proper ple del Parlament -que tindrà lloc dimecres i dijous de la setmana que ve- convalidaran tres decrets llei del Govern: el de simplificació de l'activitat administrativa de la Generalitat i els governs locals i d'impuls de l'activitat econòmica, el d'ordenació dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'Agència Tributària de Catalunya, i el de l'exercici de les professions titulades i els col·legis professionals. A més, els promotors de la ILP sobre la llei electoral defensaran en seu plenària el seu text, que va rebre un total de 89.000 suports l'any 2009. La proposta reclama la proporcionalitat absoluta del sistema electoral arreu del territori, la tesi coneguda com a "una persona, un vot" perquè valgui el mateix el vot d'un ciutadà de Barcelona que, per exemple, el d'un ciutadà aranès.

La Mesa i la Junta de Portaveus també van nomenar el republicà Pere Aragonès president de la comissió d'estudi sobre economia col·laborativa, que quedarà formalment constituïda la setmana vinent. Fou precisament ERC qui, a través d'una moció presentada al mes d'octubre de l'any passat, va promoure la creació d'aquesta comissió, que ha d'abordar les plataformes de lloguer de pisos turístics o l'ús compartit de vehicles. Un debat sorgit arran de l'ús d'aplicacions i webs com Über, AirBnB o Blablacar, entre d'altres sistemes.