La professora de la UdG Gemma Usabart és la nova líder de Podem a Catalunya després de guanyar el procés de primàries les que concorroia encapçalant la candidatura "És clar que Podem". Ubasart va obtenir el suport de 4.039 militants en l'elecció a la secretaria general, el que suposa el suport de gairebé el 77% dels vots vàlids.

Ubasart, secretària de Plurinacionalitat en la direcció estatal és molt pròxima al líder del partit, Pablo Iglesias. Doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona, Ubasart competia amb sis aspirants, entre ells l'advocat Pablo Barreneche, de la llista "Podem Catalunya Plural".

Els altres cinc aspirants es presentaven en solitari: Miguel Ángel Rodríguez, Juan José Salbia, Montserrat Herena, Ángel López i Rosa Maria Parreño.

En la candidatura d'"És clar que Podem" hi participava la gironina Alba García Gras, que va ser la tercera més votada en l'elecció al Consell Ciutadà, on va rebre el suport de 3.471 votants. Només van tenir més suports, Jéssica Albiach (3.637) i Gemma Galdón (3.555).

Les eleccions primàries a Catalunya coincidien amb les que es feien a la resta de comunitats autònomes de l'Estat, tot i que fins avui no és previst que es coneguin els guanyadors. Ent total, en aquest procés d'elecció de primàries obertes s'hi havien inscrit 150.000 persones inscrites.