La Direcció Nacional de Moviment d'Esquerres (MES) ha aprovat iniciar formalment una negociació per "arribar a acords amb ERC i ICV", per tal d'arribar a formar "candidatures i majories progressistes" a les eleccions municipals del proper mes de maig.

Segons va informar en un comunicat la formació política, integrada per Nova Esquerra Catalana (NECat) i la plataforma Moviment Catalunya, també es deixa la porta oberta a arribar a acords amb "altres formacions d'esquerres". La regeneració democràtica i un nou model de desenvolupament econòmic són algunes de les propostes que defensa MES.

Moviment d'Esquerres defensa que la proximitat és "un valor essencial" per un nou contracte de confiança entre la ciutadania i la política per la "imprescindible regeneració democràtica"; així mateix els pobles i ciutats, són la base per un "nou model de desenvolupament econòmic sostenible" al servei de la igualtat d'oportunitats. La cohesió social i la convivència es sustenten en els projectes locals i territorials que han de confluir en un projecte per Catalunya.

Entre els gironins presents a MES hi ha Marina Geli, Pia Bosch, Manel Nadal, Magda Casamitjana o Pere Albó, que han anat marxant progressivament del PSC.