Els hospitals catalans públics i concertats hauran d'informar els pacients dels canvis en les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques, tal com va assenyalar ahir el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa. Padrosa també va puntualitzar que la mesura es posarà en marxa quan entrin en vigor les ordres que canvien les garanties dels pacients en espera.

Segons el responsable de l'organisme català, els centres hospitalaris tenen "el compromís d'informar de manera específica i periòdica sobre les situacions dels temps de referència", i va emfatitzar que aquesta informació s'ha de donar amb "el format més àgil possible. "Alguns ho faran per via telefònica, ho poden fer per correu electrònic i alguns es connectaran directament al web de l'hospital". Precisament sobre la possibilitat de consultar les llistes al web, Padrosa va anunciar que ja estan penjades a internet i surten per regió i en funció del centre hospitalari, però va remarcar que cal anar a l'hospital que ha de dur a terme l'operació perquè li puguin actualitzar aquesta informació.

Missatge al Ministeri

D'altra banda, el director del Servei Català de la Salut també es va referir a l'elevat preu dels medicaments d'última generació contra l'hepatitis C, i va recordar que l'únic capacitat per poder negociar el preu amb els laboratoris farmacèutics és el Ministeri de Sanitat.