El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va negar ahir que hagués existit algun problema en el grup parlamentari després de la divisió de vot en el pacte contra el gihadisme i va assenyalar que el que hi havia hagut havien estat malentesos, i que continuarien fent les coses com sempre.

"A nivell del grup parlamentari mai no havíem tingut, ni hem tingut problemes, com es va dir dilluns oficialment, el que hi va haver van ser malentesos, però no van ser aquí", va dir Duran als passadissos del Congrés després de la reunió que va mantenir amb els portaveus adjunts del seu grup parlamentari, Josep Sánchez Llibre, d'Unió, i Pere Macías, de CDC, durant uns quinze minuts. Ahir, que no es va reunir el grup de CiU com sol fer cada setmana, Duran havia convocat a Sánchez Llibre i Pere Macías per analitzar la situació després que el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (Unió), donés per tancada la crisi i expressés el "ple suport i confiança" de l'executiva de la coalició al portaveu del grup al Congrés dels Diputats.

Les reaccions

"Jo crec que aquest és un actiu que té el grup parlamentari de Convergència i Unió. Per tant, cal continuar fent les coses com hem fet sempre", va assegurar Duran i Lleida sobre la relació entre els dos partits, encara que no va confirmar si, a partir d'ara, tornaran a celebrar-se amb normalitat les reunions de coordinació del grup parlamentari. Va afegir que després de parlar amb Macías i Sánchez Llibre van estar els tres "molt d'acord". "Continuarem parlant i espero que no hi hagi cap problema", va afegir.

La setmana passada, el mateix Duran i Lleida reconeixia que se sentia desautoritzat pels diputats de CDC que es van abstenir en la votació de la presa en consideració del pacte contra el terrorisme gihadista, a diferència dels parlamentaris d'Unió, que van votar a favor. El seu company d'Unió Democràtica, Josep Sánchez Llibre va plantejar fins i tot suprimir les reunions de coordinació del grup parlamentari, atès que s'havia vist que el resultat era "totalment negatiu".