L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va ser conseller de Presidència i de Salut en successius governs de Jordi Pujol, nega la dona de l'expresident català, Marta Ferrusola, li demanés mai favors per als seus fills. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trias va sortir així al pas de les afirmacions fetes dilluns per l'excap de premsa de Jordi Pujol Ramon Pedrós a la comissió parlamentària d'investigació sobre la fortuna de l'expresident, en el sentit que Ferrusola demanava a alts càrrecs de la Generalitat favors per als seus fills. En ser preguntat per aquesta qüestió, Trias va respondre "Això sembla Salvados. Sincerament, em deixa al·lucinat. A mi mai no m'ha trucat Marta Ferrusola demanant-me favors. Això mai en la vida".

I és que el qui va ser cap de premsa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol entre 1988 i 1998, Ramon Pedrós, va assegurar davant del Parlament que Marta Ferrusola havia contactat amb alguns membres del Departament de Presidència del Govern català per demanar "favors" per als seus fills, com en tractes entre empreses d'aquests fills i la Generalitat. Pedrós va explicar que alguns càrrecs del Govern havien alertat a Pujol que aquests contactes entre els fills i el Govern presidit pel seu pare podia comportar possibles conflictes d'interessos.

De fet, Pedrós va recordar que la presència d'alguns fills de Pujol en els viatges oficials a l'estranger, com Portugal, Argentina, Uruguai o Xile, ja van crear polèmica a la premsa, i havia creat tensions entre Ferrusola i la cap de gabinet del president i secretària personal durant dècades, Carme Alcoriza. Segons ell, Ferrusola creia que els seus fills tenien tot el dret a ser contractats per la Generalitat en concursos públics, privatitzacions o altres contractes administratius.

Mas insisteix que no sabia res

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas ahir va refermar que no podia conèixer els diners irregulars de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol si no ho sabia la "família més propera". D'aquesta manera, va fer referència a la compareixença del cunyat de Pujol, Francesc Cabana, a la comissió d'investigació on es va mostrar convençut que Mas no en sabia res. Després que diferents grups parlamentaris posessin en dubte que el president desconegués el "llegat" de la família Pujol, Mas va ressaltar que no ho sabien ni la seva germana ni el cunyat.