L'exprimera tinent d'alcalde de Lleida Marta Camps va anunciar ahir que havia posat "en coneixement de la justícia" les presumptes "irregularitats" de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), i el seu equip de govern en el pagament de dietes, sous i complements, així com processos de contractació. Com a exemple, l'encara regidor de Lleida va denunciar que el consistori havia tramitat el 2014 factures per més de 36.000 euros per a la compra de "fulards i corbates de disseny". Camps va ser destituïda dimecres de forma fulminant per Ros com a primera tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal. La regidora va explicar que estava en contra de la manera d'operar de l'alcalde basada, va dir, en la "falta de transparència, la falta de respecte per les jerarquies, usant el consistori com un vedat familiar i sense ètica".

La fins ara primera tinent d'alcalde de Ros va dir en aquest sentit que des de fa un any i mig que ve denunciant aquestes presumptes "irregularitats" a nivell intern del partit, motiu pel qual havia patit un "linxament", "pressions" i "ostracisme" en el PSC. Amb la veu escanyada, Camps va lamentar que aquest assumpte hagi causat "represàlies" en persones de la seva confiança, com la directora de Serveis d'Urbanisme, Teresa Serentill, la seva mà dreta, i va explicar que compareixia sola davant els mitjans, encara que acompanyada per la seva advocada, per no causar problemes a ningú. Camps va explicar que no hi havia cap motiu que expliqués la seva destitució ni al capdavant de la regidoria d'Urbanisme ni en el PSC local. "L'al·legada pèrdua de confiança per les informacions falses sobre mi aparegudes en un mitjà digital és una excusa. Se m'ha destituït passant per alt el que diu el codi ètic del partit, que requereix d'una imputació judicial", va assenyalar. Segons Camps, la seva destitució era un pas més en el "linxament polític" que portava patint en l'últim any i mig per profundes discrepàncies sobre la manera de fer política de Ros, desacords que es van iniciar amb el procés sobiranista en el qual Camps va decidir seguir les consignes del PSC "per coherència".

La resposta

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), va contestar a les acusacions d'irregularitats que havia llançat la seva extinent d'alcalde Marta Camps, i va assegurar que eren "falses", per la qual cosa se sentia "totalment traït" per la regidora. En declaracions als mitjans, Ros va coincidir amb Camps en què el seu distanciament va començar fa un any i mig, però va assenyalar que "la gota que ha fet vessar el got" es va produir dimecres a la tarda, quan va rebre un requeriment notarial de Camps "amenaçant-me" amb emprendre accions legals si era destituïda dels seus càrrecs. "Vaig rebre un requeriment notarial amenaçant-me amb portar-me als tribunals si era destituïda. És evident que un requeriment notarial i una amenaça no és la relació que hi ha d'haver entre un alcalde i la seva primera tinent d'alcalde; aquesta ha estat la raó principal de la seva destitució", va explicar Ros.

Per al regidor, Camps "ha perdut la perspectiva del concepte de lleialtat" i durant mesos ha actuat "amb d'altres paràmetres, cosa que va disminuir la meva confiança", un distanciament que es va fer evident públicament en la presentació dels pressupostos i en la trobada amb els mitjans per Nadal. Ros va negar que la seva destitució respongués a cap maniobra per treure-li el control de la cartera d'Urbanisme i va dir que es tractava d'una decisió personal recolzada en el fet que la majoria dels regidors no se sentien representats per Camps. "M'he sentit absolutament traït per la persona a qui li ho havia confiat tot", va dir.