Els Mossos d'Esquadra han alertat aquest dimarts d'un nou fenomen sobre falsos segrestos virtuals a Catalunya. Els sospitosos realitzen trucades avisant que han segrestat un dels seus fills i demanen un rescat per al seu alliberament. Els Mossos han explicat que estan investigant tres casos recents d'aquest tipus de falsos segrestos a Girona, Barcelona i a la comarca del Baix Llobregat amb l'objectiu d'imputar els responsables d'aquestes trucades del delicte d'estafa. En cap cas els delinqüents van cobrar el rescat i ni tan sols les víctimes tenien fills.

Així mateix, els Mossos han demanat als ciutadans que no facilitin dades personals a desconeguts ja sigui a través d'enquestes o trucades sospitoses i que si reben alguna trucada d'algú amenaçant amb el segrest d'un fill ho posin en coneixement de la policia.

La policia catalana ha indicat que la majoria d'aquestes trucades es realitzen de forma aleatòria o bé de forma més dirigida cap a persones a qui els pregunten sobre els seus costums habituals, l'existència de fills o els seus telèfons. Els Mossos col·laboren amb la policia espanyola en la investigació d'aquests falsos segrestos, que a l'Estat també s'han produït en altres indrets com Galícia.

Aquests tipus de delictes es relacionen amb els que s'han detectat fa poc a Mèxic sobretot contra els turistes i els empresaris. En aquest cas, els delinqüents truquen les víctimes fent-se passar per policies del país i els demanen que es traslladin a un altre hotel fent-los creure que estan segrestats. El segrest s'arriba a produir i contacten amb els familiars, de manera que els autors se'ls imputa un segrest per detenció il·legal.