Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident català Jordi Pujol, va assegurar ahir que era molt amic de l'actual cap del Govern, Artur Mas, encara que el va desvincular del cas de la família Pujol. Preguntat durant la seva compareixença a la comissió d'investigació, el primogènit dels Pujol va confirmar que era molt amic seu -cosa que Mas va negar en la seva compareixença-, encara que va recalcar que això no significava que es veiessin sovint. Pujol Ferrusola va subratllar que sabia que en aquests moments el president català "no té temps" de trucar-li però això no el preocupava, perquè sabia que quan necessités parlar amb el líder de CiU, aquest "es posarà al telèfon". En un altre ordre de coses, Pujol Ferrusola va afirmar que no havia cobrat comissions de l'administració ni havia operat des de paradisos fiscals, encara que va evitar concretar com havia gestionat la fortuna oculta de la seva família perquè primer ho havia d'explicar a la jutge.

Jordi Pujol fill va respondre a les preguntes de l'oposició en to ?desafiador: "aquí estem per dir la veritat, tant vostès preguntant com jo contestant". A més, va voler desmuntar alguns dels "mites" que creia que s'havien publicat sobre ell i, en aquesta línia de defensa, va ser contundent en sostenir que no havia operat "mai" des de paradisos fiscals, ja que tot el seu patrimoni el gestionava des dels seus comptes en una oficina del BBVA a Barcelona en la qual, segons va lamentar, li acabaven de comunicar que es canviés de banc. Segons la seva versió, ell havia fet com el 99% dels inversors, que posa els seus estalvis en productes que el banc li ofereix, de manera que, en el seu cas, seria el banc el que havia fet "moviments en paradisos fiscals", a través de les seves inversions: "Quan vas a un banc, no preguntes on estan dipositats els productes en última instància".

Nega comissions

Jordi Pujol Ferrusola també va negar haver cobrat comissions de ningú que hagués treballat en l'administració pública, en contra del que sostenien alguns informes de la Unitat de Delictes Econòmics (UDEF), que conclouen que va cobrar suposadament comissions milionàries per assessorar i intermediar en obres públiques dependents de la Generalitat. Precisament, Jordi Pujol Ferrusola va apuntar que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que el manté imputat per delicte fiscal i blanqueig, no li atribuïa corrupció política en cap dels vuits actes que ha redactat sobre la causa que manté oberta a Madrid, on se li investiga per moure 32,4 milions en tretze països, entre ells Suïssa, Illes Caiman, Gabon i Liechtenstein, entre 2004 i 2012. En la seva intervenció, en la qual es va estendre amb nombrosos detalls sobre les seves societats, el primogènit dels Pujol es va referir a la denúncia de la seva examant Victòria Álvarez, que va ser qui el va denunciar per portar diner negre a Andorra, per afirmar que les seves acusacions eren "mentida".

La sorpresa

Jordi Pujol Ferrusola, a més, va donar un cop d'efecte quan va entregar a la comissió un CD que inclouria tota la conversa enregistrada al restaurant La Camarga entre la líder del PPC, Alicia ?Sánchez-Camacho i la seva examant. També va reconèixer la seva passió pels cotxes antics i va enumerar davant els perplexos diputats la seva flota de dotze turismes de luxe d'època que, segons va al·legar, va adquirir sense fer un gran desemborsament aprofitant les necessitats econòmiques dels seus propietaris.

Finalment, Pujol Ferrusola va afirmar que el seu pare va confessar la fortuna oculta per la família per "coherència" amb la seva trajectòria i va equiparar aquest moment amb el seu paper durant el franquisme o el 23-F.