"Si avui Iniciativa no existís, seria imprescindible que la inventéssim". La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, va reivindicar d'aquesta manera el paper del partit en l'actual context econòmic, social i nacional. La líder ecosocialista va rendir comptes davant els delegats de la convenció nacional que ahir i avui es reuneixen a la Fira de Sabadell. "Ningú ens farà fora de cap lluita perquè nosaltres som lluita", va exclamar. Com ha fet els dos darrers anys, ICV continuarà oposant-se a l'austeritat i plantejant una alternativa més "justa". Pel que fa al dret a decidir, el seguiran defensant amb "rigor" fins que el referèndum sobiranista esdevingui una realitat.

La convenció nacional d'ICV va començar ahir a la tarda a la Fira de Sabadell. Els 900 delegats convidats debatran sobre la proposta de full de ruta econòmic, social i nacional que ha plantejat la direcció i posaran nota a la gestió de la nova executiva sorgida de la X Assemblea del partit, ara fa dos anys.

Després de les protocol·làries presentacions i de la selecció de la Mesa de la convenció -presidida per Laia Ortiz i Joan Berlanga-, Camats va defensar el paper d'ICV en la política catalana actual. Segons ella, un partit "imprescindible" per evitar la "degradació" de la democràcia. "Estem exactament on volien que arribéssim. El model està pensat i dissenyat. Vivim una ofensiva ideològica en el terreny democràtic, social i ideològic", va explicar en relació a les polítiques d'austeritat executades des d'Europa, Espanya i Catalunya. En un 2015 amb nombrosos comicis, la lluita "no només serà al carrer i a les institucions sinó, sobretot, a les urnes".